Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tužilaštvo KS zatražilo produženje pritvora za Delimustafića, Lončara i Musića

delimustafic-fmup3

Tužilaštvo Kantona Sarajevo predložilo je produženje pritvora od dva mjeseca Zoranu Lončaru, Mirsadu Delimustafiću i Izetu Musiću, osumnjičenih za organizovani kriminal, pranje novca i korupciju.

Produženje pritvora Lončaru i Delimustafiću predloženo je zbog opasnosni od bjekstva, uticaja na svjedoke, skrivanja dokaza, opasnosti od ponavljanja krivičnog djela i opasnosti da bi njihovim boravkom na slobodi moglo doći do uznemirenja javnosti.

Produženje pritvora za Musića predložen je zbog opasnosti uticaja na svjedoke, skrivanja dokaza, opasnosti od ponavljanja krivičnog djela i opasnosti da bi njegov boravak na slobodi mogao uzrokovati uznemirenje javnosti.

Tužilaštvo je predložilo Kantonalnom sudu u Sarajevu da Samiri Skorupan bude izrečena mjera zabrane napuštanja BiH, sastajanja sa svjedocima i osumnjičenima, te obaveza javljanja nadležnoj policijskoj upravi.

Lončar, Delimustafić, Musić i Skorupanova uhapšeni su u okviru akcije “Pravda”, koja je sprovedena u novembru.

U ovoj akciji uhapšeno je 20 osoba zbog sumnje da su izvršila krivična djela organizovani kriminal u vezi sa zloupotrebom položaja, povredom zakona sudije, pranjem novca i prevarom.