Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tužiteljstvo BiH najavilo tužbi protiv ministra Dragana Mektića

dragan mektic

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine radi u skladu sa zakonom i niko nema pravo vršiti pritisak kada će tužiteljske odluke biti donesene.

– Tužiteljstvo BiH neće dozvoliti bilo kome, pa ni ministru sigurnosti, da vrši pritisak radi donošenja tužiteljskih odluka u svrhu nečije predizborne kampanje jer u tome ne želimo sudjelovati – saopćeno je danas iz te institucije uz napomenu da je to odgovor medijima koji su tražili reakciju na iznesene navode ministra sigurnosti Dragana Mektića.

– Ne želimo komentirati neistine i insinuacije koje je u medijima u proteklih dva dana iznosio Mektić koji je zbog svog nezakonitog miješanja u ingerencije policije i pravosuđa već izazvao reakcije struke i javnosti, a za iznesene laži i neistine koje se tiču glavnog tužitelja, bit će pokrenut postupak po tužbi za klevetu – navodi se iz Tužiteljstva BiH.

Tužiteljske odluke u predmetima bit će donesene onda kad budu provedene sve potrebne istražne radnje i aktivnosti u interesu pravde i građana, a nikako u trenutku kada je to nekome politički potrebno, navedeno je također.