Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

Tužiteljstvo BiH: Ugrožena sigurnost tužitelja Dubravka Čampare

09/03/2016

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine oglasilo se danas nakon što je list Dnevni avaz objavio navodnu prepisku između tužitelja Dubravka Čampare i svjedokinje Azre Sarić.

Iz Dnevnog avaza tvrde da je Čampara instruirao Sarić da svjedoči protiv Fahrudina Radončića koji se nalazi u pritvorskoj jedinci Suda BiH, prenosi televizija N1.

Kako tvrde iz ovog lista, “prepiska predstavlja krunski dokaz da je u ovom slučaju navedeni tužitelj činio upravo ono što je Tužiteljstvo BiH stavilo Radončiću na teret: ometao rad pravosuđa”.

Advokatica Vasvija Vidović koja je zastupala Radončića je prijavila je Čamparu Visokom sudskom i tužilačkom vijeću.

“Tužiteljstvo BiH će svakako, u odgovoru na podnesak i žalbu odbrane u vezi pritvora, navesti zabrinutost zbog medijskih napada i ugrožavanja sigurnosti tužitelja i svjedoka u predmetu, kao i zbog prijetnji za život i sigurnost”, naveli su iz Tužilaštva BiH.

“Uz grube konstrukcije, objavljena je fotografija tužitelja Čampare, kao i ime tužitelja i svjedokinje na crnoj naslovnici, što se može tumačiti kao prijetnja za život i sigurnost, što ćemo svakako navesti u podnesku Sudu BiH”, stoji u reakciji Tužiteljstva na pisanje Dnevnog avaza

Kako su naveli, o svemu navedenom će biti obaviješteno VSTV BiH i Ured disciplinskog tužitelja (UDT) pri VSTV BiH.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.