Tužiteljstvo zatražilo pritvor: Objavljena imena uhapšenih u akciji “Lavina”

BiH

sipa (1)
Foto: slobodanvaskovic.blogspot

Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal privredni kriminal i korupciju, zajedno sa svojim timom suradnika i istražitelja, nakon ispitivanja osumnjičenih, prema Sudu BiH uputit će prijedlog za određivanje pritvora za osumnjičene Slavicu Injac, Snežana Vujnić, Petra Cacanovića, Anu Mirosavljević, Sonju Kurtumu, Sašu Tomića, Batrić Đurišić, Zdravka Dubova i Igora Prodanovića.

Istraga u predmetu nastavlja se protiv ukupno 24 osobe, osumnjičene za nezakonitosti kojima je prouzročena šteta od oko 123 milijuna KM te pribavljena nezakonita korist od najmanje 115 miliona KM i ozbiljno uzdrman bankarski sistem u Bosni i Hercegovini.

Agencija za osiguranje depozita BiH, već je oštećena za oko 56,7 milijuna KM, koji su morali biti isplaćeni za depozite do 50 000 KM, te su za navedeni iznos oštećeni građani Bosne i Hercegovine.

Zbog velikog interesa javnosti, objavljujemo i listu deponenata, čiji depoziti su zasigurno u pretežnom dijelu izgubljeni pokretanjem likvidacije Bobar banke i koji su najvjerovatnije izgubili najveće iznose, a među kojima ima institucija od javnog značaja, čime su izravno ugroženi i građani BiH, penzioneri, osobe koje potražuju zdravstvenu zaštitu itd.