Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ibrahimović za prelazak u Englesku traži 750 hiljada eura sedmično

ibrahimovic

Švedski reprezentativac i član francuskog prvaka Paris Saint Germaina (PSG) Zlatan Ibrahimović za prelazak u englesku Premier ligu zahtjeva sedmičnu zaradu od 600.000 funti (750 hiljada eura).

Švedskom reprezentativcu bh. korijena Zlatanu Ibrahimoviću (34) ovog ljeta ističe ugovor sa francuskim prvakom Paris Saint-Germainom (PSG).

Neimenovani zvaničnik jednog engleskog kluba, koji je zainteresovan za Ibrahimovića, izjavio je kako bi zaista željeli vidjeti Švdeđanina u svojim redovima, no ono što on traži je “luda cifra”, piše “Daily Mail”.

“Razumijemo da bi njegov transfer bio sjajan potez, ali da li on zaista vrijedi taj novac i to sa 34 godine”, upitao je zvaničnik engleskog kluba.

Da Ibrahimović od Enleza traži mnogo pokazuje i činjenica da igrač Manchester Uniteda Wayne Rooney, koji je najplaćeniji igrač lige, sedmično zarađuje 328 hiljada eura.

Popularni Ibra također ima ponude i iz Kine, gdje mu nude 1,25 miliona eura sedmično, no izgleda da ne želi karijeru nastaviti u Dalekom istoku.

Ibrahimovićev menadžer Mino Raiola jučer je izjavio da su svi veliki klubovi iz Engleske tražili Zlatana Ibrahimovića u svojim redovima, izuzev Manchester Cityja, te da Ibra ima ozbiljne ponude iz Kine, Italije i SAD-a.