BiH

ispovijest

Tuzlanka raskrinkala pedofila iz Fojnice: Kćerka mi se tresla od straha

27/12/2018

Rekla mi je taj dan: “Mama, meni se javio neki momak.”

Pedofil A. Š. iz Fojnice upao je u klopku hrabre Tuzlanke A. J., koja je spasila svoju 13-godišnju kćerku, učenicu osmog razreda.

Ova hrabra majka raskrinkala je manijaka koji je porukama i pozivima uznemiravao djevojčicu na Facebooku. Sve je počelo u nedjelju, kad je 13-godišnjakinja dobila zahtjev za prijateljstvo na Facebooku. A. J. kaže da njena kćerka ne koristi mnogo društvene mreže, naročito ne Facebook, tako da joj prizna svaki put kad joj se neko javi.

– Rekla mi je taj dan: “Mama, meni se javio neki momak.” Čim sam pogledala, vidjela sam da se radi o lažnom profilu. Bilo je tako očito, ali ja sam odlučila da po svaku cijenu saznam ko je u pitanju – rekla je A. J. u ispovijesti za Dnevni avaz.

Ubrzo su uslijedile poruke manijaka, koje nam je ustupila ova majka, ali pedofil je, kako je kazala, bio lukav pa je djevojčicu uporno nagovarao da prva pošalje svoje slike.

– Znala sam da moram smisliti nešto što će ga navesti da piše dalje, da se opusti i, na koncu, da otkrije svoj identitet. Bilo me sramota, ali sam morala slikati svoj donji dio tijela u vešu kako bih stekla njegovo povjerenje. Kćerci sam rekla da se ništa ne brine i da ću sve riješiti sama. I jesam – ispričala nam je hrabra Tuzlanka.

Pedofil je tada uzvratio još bolesnijim porukama i eksplicitnim fotografijama, ali lice nije otkrio. Tada je kćerci, kako nam je ispričala Jaganjac, kazala da ne postoji drugi način osim da djevojčica sa manijakom uspostavi videopoziv na Messengeru.

– Gurnuo je ruku u bokserice… Rekla sam joj da se smiri i da će sve biti uredu, jer ću je zaštititi. Kćerka se tresla od straha, ali sam je smirila i urazumila. Mahnula mu je putem kamere, on njoj i to je bilo sve. Tada sam mu vidjela lice i saznali smo konačno o kome se radi. Sve poruke i slike prebacila sam na CD i prijavila Ministarstvu unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, koje radi na slučaju. Prema informacijama koje imam, on će biti priveden u Policijsku stanicu Fojnica – rekla je Jaganjac.Upozorenje roditeljima

A. J. je kazala da, kao roditelj, osjeća dužnost da sve majke i očeve upozori da obrate pažnju s kim im dijete komunicira na društvenim mrežama i da što više razgovaraju s djecom.

– Zlostavljanja, nasilja i zanemarivanja djece bilo je i prije, ali se o tome manje govorilo. Zato nam djeca trpe ovakve stvari, jer živimo u vrijeme kad je glavno šta će narod reći. Problem tjelesnog, emocionalnog i seksualnog zlostavljanja djece prisutan je manje-više u svim sredinama, ali se skriva. Spasila sam kćerku od manijaka. Nema šutnje, istrajat ću u tome da završi tamo gdje mu je mjesto.

Sin lokalnog imama

A. J. javila se sestra osumnjičenog A. Š. iz Fojnice. Kaže da ju je mnogo potresao taj razgovor, jer se radi o čestitoj porodici.

– Otac im je efendija. Žena je pogođena ovim što se desilo. Rekla mi je da je pitala brata zašto je to uradio, a on joj je kazao: “Nisam nešto dobro u posljednje vrijeme.” Žao mi je te porodice, ali on je veoma dobro znao šta radi i kome piše – navela je Tuzlanka.

Tri najčešća razloga zašto žene varaju

Banjalučanka na duplerici Playboya FOTO

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.