U Alumini ne očekuju pljenidbu imovine i blokadu računa

Alumina_Zvornik_17102016

U “Alumini” Zvornik očekuje se da Osnovni sud u Zvorniku odbije zahtjev privrednog društva “Pavgord” iz Foče kojim se traži nastavak izvršnog postupka u pogledu zaplijene i prodaje pokretnih stvari i nepokretnosti zvorničke fabrike.

Advokat “Alumine” Vladimir Milošević je rekao da očekuje da Osnovni sud u Zvorniku hitno postupi po prigovoru koji je “Alumina” podnijela prije dva mjeseca, te da obustavi ovaj izvršni postupak u cijelosti, naročito imajući u vidu argumente koji se odnose na zabranu blokade računa.

Smatra da je neozbiljno razmatrati prodaju nepokretnosti u slučaju kada postoji samo ugovor o zalozima na pokretnim stvarima, kao i na činjenicu da Sud ne može dopustiti ovo izvršenje prije nego što odluči o prigovoru “Alumine”.

Predsjednik Upravnog odbora “Alumine” Milorad Motika je na konferenciji za novinare rekao da račun kompanije u Zvorniku deblokiran, te da nemaju problema u radu i da očekuje da se takvo stanje nastavi i u budućnosti.

Firma “Pavgord” iz Foče podnijela je nedavno zahtjev za nastavak izvršnog postupka protiv “Alumine” iz Zvornika i to prodajom pokretne i nepokretne imovine.

“Pavgord” je ranije otkupio potraživanja Ukio banke od FG “Birač” i sada pokušava da ih naplati od njene kćerke firme “Alumine”.

Ova firma, u vlasništvu fočanskog biznismena Gordana Pavlovića je, na osnovu sudskog rješenja 12. aprila blokirala račune “Alumine”, pokušavajući od nje da naplati 155 miliona KM koje potražuje od FG “Birač” u stečaju.

Međutim, račun je deblokiran 26. aprila nakon sastanka u Vladi RS na kojem je dogovoreno da povjerioci “Birča” pokušaju da postignu dogovor sa “Pavgordom” u roku od 60 dana.

Potraživanja litvanske Ukio banke u iznosu od 155 miliona KM od FG “Birač” koja je “Pavgord” kupio stečajni upravnik Lazo Đurđević nije priznao, a “Pavgord” je na osnovu sudskog rješenja pokrenuo izvršni postupak protiv “Alumine”.