U Banja Luci održana radionica za roditelje djece oboljele od malignih bolesti

radionica

U organizaciji banjalučkog Udruženja roditelja djece oboljele od malignih bolesti “Iskra” nedavno je u ovom gradu održana nutricionistička radionica, u okviru projekta “Olakšaj mi put do ozdravljenja”.

Radionicu je vodila Maja Pilav menadžerica prve vegan koncept trgovine i restorana “Zdravo” u Sarajevu. Projekat je sufinansirao Grad Banjaluka.

– Radionica je imala za cilj da podstakne roditelje na usvajanje zdravih stilova života i bila je veoma korisna majkama čija se djeca trenutno liječe na Odjeljenju dječije hematoonkologije u Banja Luci, kao i majkama čija djeca su na održavanju, jer zdrav način ishrane umnogome doprinosi bržem oporavku dječijeg organizma. Hvala još jednom Maji Pilav, tj. “Maki Makaron”, što nam je pokazala da hrana pripremljena na ovaj način može biti i te kako ukusna i da treba samo malo truda da se usvoje nove zdrave navike, ističu iz Udruženja.

Maja Pilav vlasnica je prve vegan koncept trgovine i restorana koji je nedavno otvoren u sarajevskom naselju Miljacka.

Radi se o mjestu na kojem se po Majinim riječima druži, kuha, učiti i priča o zdravoj hrani, i na koje se dolazi po zdrave namirnice, prirodnu kozmetiku, ali prije svega po zdrave navike.

Prije tri godine Pilav je pokrenula stranicu “Maki Makaron” sa motivacijom da kako je kazala, “imamo jednu domaću platformu za recepte na bosanskom jeziku kako bi čitaoci lako i jednostavno došli do recepata i donijeli neke zdravije odluke i korake prema promjeni”.

Udruženje roditelja djece oboljele od malignih bolesti “Iskra” Banja Luka osnovano je 2014. godine sa misijom da djeci oboljeloj od malignih bolesti omogućiti najbolje uslove liječenja i najbolju dijagnostiku, tretman, njegu i praćenje nakon okončanog liječenja sa najvećim izgledima za izliječenje i oporavak.