Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

vremenska prognoza

U BiH danas do 34 stepena, tokom dana mogući pljuskovi

vogosca – nevrijeme

U BiH danas će preovladavati sunčano vrijeme, dok poslijepodne ili krajem dana porast naoblake može uvjetovati pljuskove i grmljavinu

U Bosni i Hercegovini jutros je pretežno vedro.

Temperature zraka izmjerene u 08.00 sati: Sokolac 15, Bugojno i Iva-sedlo 16, Jajce i Srebrenica 17, Drvar 18, Livno, Sanski Most i Sarajevo 19, Bihać i Prijedor 20, Banja Luka, Tuzla, Zenica i Zvornik 21, Grude i Stolac 22 i Brčko, Gradačac, Mostar i Trebinje 24 stepena.

U BiH danas će preovladavati sunčano vrijeme, dok poslijepodne ili krajem dana porast naoblake može uvjetovati pljuskove i grmljavinu. Padavine tokom dana lokalno mogu biti i intenzivnije, praćene jakim udarima vjetra i gradom, piše Federalni hidrometeorološki zavod, dok Republički hidrometeorološki zavod navodi da su popodne ili u večernjim časovima u zapadnim, centralnim i istočnim krajevima mogući pljuskovi.

Vjetar slab do umjeren u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne, jugozapadni, a u ostatku zemlje sjeveroistočni. Dnevne temperature od 28 do 34 stepeni.

U Sarajevu danas sunčano. Poslijepodne ili krajem dana na području kantona je moguć lokalni pljusak. Dnevna temperatura iznosit će oko 31 stepen, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.