Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

vremenska prognoza

U BiH danas nestabilno vrijeme, poslijepodne mogući pljuskovi

kisa-pljusak

Iduće sedmice prognozira se uglavnom oblačno vrijeme, s kišom ili lokalnim pljuskovima

U Bosni i Hercegovini preovladava nestabilno vrijeme. Prijepodne lokalnih pljuskova i grmljavine će biti u Hercegovini, a u drugoj polovini dana i u Bosni, javlja Anadolu Agency (AA).

Vjetar slab do umjerene jačine, većinom južnog smjera. Na sjeveru zemlje vjetar istočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 20 i 26 stepeni, na jugu zemlje do 29 stepeni Celzijusovih.

U Sarajevu djelomično vedro. U poslijepodnevnim satima je moguć pljusak sa grmljavinom. Najviša dnevna temperatura zraka oko 24 stepena.

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini prijepodne i sredinom dana se očekuju lokalni pljuskovi i grmljavina. U poslijepodnevnim i večernjim satima smanjenje oblačnosti. Vjetar umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 15 stepeni, na jugu zemlje do 19. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 19 i 25, na jugu zemlje do 27 stepeni Celzijusovih.

U Hercegovini u utorak sunčano uz umjerenu naoblaku. U Bosni prijepodne će biti dosta magle ili niske naoblake. U noći na srijedu novo naoblačenje. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 11 stepeni, na jugu zemlje i do 17. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 19 i 25, na jugu zemlje do 29 stepeni.

U srijedu i četvrtak se prognozira pretežno oblačno vrijeme sa slabijom kišom ili lokalnim pljuskom. Vjetar slab do umjerene jačine jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 16, na jugu zemlje do 20 stepeni.

Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 20 i 26, na jugu i sjeveroistoku zemlje do 29 stepeni.