Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U BiH danas oblačno s maglom, na planinama slab snijeg

magla-sarajevo

U Hercegovini i jugozapadanoj Bosni jutros je sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U ostalim područjima pretežno oblačno s maglom po kotlinama. Ponegdje na istoku Bosne pada slaba kiša.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 954 hPa, za 10 hPa je viši od normalnog i lagano opada, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

U jugozapadnim područjima Bosne i u Hercegovini danas će preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

U ostaku zemlje bit će pretežno oblačno s maglom po kotlinama i uz riječne tokove. U dijelovima centralne, istočne i sjeveroistočne Bosne, prijepodne, povremeno sa slabom rosuljom, a u višim područjima slabim snijegom. Postepeno smanjenje oblačnosti se očekuje u drugom dijelu dana i u večernjim satima. Vjetar u Bosni bit će slab istočni i sjeveroistočni, a u Hercegovini slaba bura. Dnevne temperature od 2 do 8, na jugu od 8 do 13 stepeni.

U Sarajevu će biti pretežno oblačno, povremeno sa slabom rosuljom. Prema kraju dana i u večernjim satima moguće je smanjenje oblačnosti. Dnevna temperatura iznosit će oko 3 stepena.

Temperature zraka u 7 sati: Bjelašnica -8 stepeni, Drvar, Ivan-sedlo, Kupres i Livno -1, Bugojno i Sarajevo 1, Jajce, Srebrenica i Tuzla 2, Bihać i Zenica 3, Banja Luka, Gradačac, Prijedor, Sanski Most, Trebinje i Zvornik 4, Bijeljina, Doboj i Stolac 5, Neum 6 i Mostar 8 stepeni.