BiH

jesen kuca na vrata

U BiH danas stiže velika promjena vremena

15/09/2022

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 19 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 30 stepeni

U Bosni i Hercegovini danas će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u noći na petak jači pljuskovi i grmljavina se očekuju na području Hercegovine i jugozapadne Bosne.

Vjetar umjerene jačine, u Bosni povremeno s jakim udarima, južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 19 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 30 stepeni.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 15 stepeni, a najviša dnevna temperatura zraka oko 27.

U petak će u BiH pretežno oblačno i nestabilno vrijeme s pljuskovima i grmljavinom. U Hercegovini se očekuju obilniji pljuskovi. Vjetar slab do umjerene jačine uglavnom južnog smjera. U sjevernim područjima vjetar sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 27 stepeni.

U subotu također oblačno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine većinom južnog smjera. U drugoj polovini dana vjetar postepeno mijenja smjer na sjever.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 15 stepeni, na jugu zemlje do 18. Najviša dnevna temperatura zraka između 15 i 20 stepeni, na jugu zemlje do 26.

U nedjelju pretežno oblačno prije podne uz prolaznu kišu u jutarnjim satima. Na vrhovima planinama može padati snijeg. Smanjenje oblačnosti u drugoj polovini dana. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 10, na jugu zemlje do 16, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 18, na jugu zemlje do 24 stepena.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.