Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U BiH danas umjereno oblačno sa slabom kišom

kisa vrijeme vremenska

U Bosni i Hercegovini jutros je bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme s mjestimično slabom kišom.

Količine padavina u protekla 24 sata: Drvar 14 milimetara, Bihać i Sanski Most 10, Bosanski Novi i Mrkonjić-Grad 6, Banja Luka i Ivan-sedlo 5, Bjelašnica 4, Drvar, Gacko i Čemerno 3, Bileća i Gradačac 2, Doboj, Jajce i Trebinje 1.

Temperature zraka u 08.00 sati: Bjelašnica i Drvar 0 stupnjeva, Bihać i Sanski Most 2, Ivan-sedlo i Prijedor 3, Banja Luka i Bugojno 4, Goražde, Gradačac, Jajce, Sarajevo, Sokolac i Srebrenica 5, Bijeljina, Doboj, Livno, Tuzla, Zenica i Zvornik 6,
Trebinje 10, Mostar 13 i Neum 16.

Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 942 milibara, u normali je i sporo raste.

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, lokalno sa slabom kišom, uglavnom u zapadnim i sjeverozapadnim područjima.

Tokom dana, kiša se očekuje ponegdje i u centralnim djelovima. U noći na petak jače padavine se očekuju sa zapada.

Vjetar će biti slab do umjeren zapadnog i jugozapadnog smjera, a sjevernim područjima slab istočni i sjeveroistočni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 13 i 18, na jugu do 20 stepeni.

U Sarajevu će danas biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, mjestimično i sa slabom kišom. Najviša dnevna temperatura oko 16 stupnjeva, saopćeno je iz Federalnog hidormeteorološkog zavoda BiH.