Crna hronika

Put smrti u BiH uzeo nove žrtve: Peta pogibija nakon slijetanja vozila u Vrbas

28/04/2016

Dogodila se i peta žrtva crne serije tragičnih prometnih nesreća koje su od nedjelje zadesile putnike na relaciji Mrkonjić Grad – Banja Luka. Srđan Čulić (20) iz mrkonjićkih Bjelajaca poginuo je jučer, poslije ponoći, u susjednom mjestu Staro Selo. Vozeći opel astru, u kojoj je bio sam, iz još neutvrđenih razloga izgubio kontrolu te, kao i u prethodna tri slučaja, sletio s ceste prema Crnoj rijeci, probio zaštitnu ogradu i udario u drvo, piše Večernji list BiH.

Mještani kažu kako je nesretni mladić kobne večeri bio u lokalnom kafiću “Zam”, a poslije toga je otišao u Mrkonjić Grad te je pri povratku kući sletio s ceste na jednom od zavoja u Starom Selu. Jedan stanovnik u blizini mjesta tragedije kaže kako je tada bio budan te da je čuo jak udar, ali nije ni pretpostavio da je riječ o nesreći.

– To je iznimno opasna relacija s puno zavoja, malo se brže vozi. Čim padne kiša ili malo snijega, događaju se nesreće.

[yuzo_related]

Ne završi svaki put vozilo u Vrbasu, bilo je sudara u kojima su ljudi stradali, a auti ostali na cesti, rekao je Boris Trninić iz ronilačkog kluba “Buk” nakon niza tragičnih nesreća na ovoj dionici ceste gdje su samo u jednom danu tri automobila sletjela s ceste u rijeku Vrbas. Stradali su Milica Kukić (25) iz Laktaša, supružnici Mirjana (48) i Momir Radukić (53) iz Agina Sela kod Banje Luke, nastanjeni u Mariboru, te Mladen Inđić (50) iz Bijeljine.

Tijela dviju žena izvučena su iz vode, no Vrbas je odnio Momira Radukića i Mladena Inđića te su ronioci i jučer pretraživali riječno korito u potrazi za njima.

Inđić je zajedno s još dvojicom radnih kolega i sugrađana, koji su uspjeli isplivati na obalu i spasiti se, s terencem sletio u Vrbas u mjestu Surjan kod Mrkonjić Grada, a Radukić je bio suputnik u škodi koju je vozila njegova supruga Mirjana, a koja je poginula kada je auto sletio u rijeku.

Obje nesreće su se dogodile u roku od nekoliko sati u nedjelju na istom mjestu. Nekoliko kilometara nizvodno, u Karanovcu, istog dana poginula je Milica Kukić iz Laktaša kada je passat koji je vozio njezin zaručnik sletio u rijeku. Prethodno su bili na krsnoj slavi kod prijatelja i dali im pozivnice za vjenčanje.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.