BiH

izolacija ne daje rezultate?

U BiH koronavirusom zaraženo i jednogodišnje dijete

06/04/2020
Foto: Ilustracija

U proteklom periodu se pokazalo da izolacija oboljelih sa blagom kliničkom slikom u porodici nije dala očekivane rezultate

U RS-u je koronavirusom zaraženo i jedno jednogodišnje dijete, a najveći broj oboljelih je u uzrastu od 30 do 65 godina.

– Najveći broj oboljelih su radno aktivni stanovnici, a najmlađi oboljeli je dijete uzrasta od jedne godine – kaže za Srpskainfo specijalista epidemiologije u Institutu za javno zdravstvo RS Ljubica Jandrić.

Prema njenim riječima, u proteklom periodu se pokazalo da izolacija oboljelih sa blagom kliničkom slikom u porodici nije dala očekivane rezultate.

– Tačnije, došlo je do širenja bolesti u porodičnom okruženju. Da bi se to svelo na najmanju moguću mjeru, sve oboljele koji su izvori zaraze bolje je izolovati izvan porodičnog okruženja – naglašava Jandriće.

Alen Šeranić, ministar zdravlja i socijalne zaštite RS, takođe je potvrdio da je, od ukuno 304 zaražena korona virusom, njih 200 u starosnoj grupi od 30 do 65 godina, dok su 43 osobe starije od 65 godina.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.