Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

stanje na putevima

U BiH mokri ili vlažni kolovozi, oprez zbog odrona i snježnih lavina

odron

Savjetuje se opreznija vožnju, prilagođena trenutnim uvjetima i stanju na putevima, te apeluje na vozače da na put ne kreću bez zimske opreme

Na jugu Bosne i Hercegovine zbog kiše, a u ostalim krajevima usljed otapanja snijega, saobraća se po mokrom ili vlažnom kolovozu.

Skreće se pažnja na povećanu opasnost od odrona, kao i na moguće snježne lavine. Tokom noći slabiji snijeg padao je na putevima Livno-Šuica-Kupres i Priluka-Glamoč-Mlinište, tako da je na tim dionicama kolovoz mjestimično zasnježen. U višim predjelima, u jutarnjim satima, može se očekivati mjestimična poledica.

Savjetuje se opreznija vožnju, prilagođena trenutnim uvjetima i stanju na putevima, te apeluje na vozače da na put ne kreću bez zimske opreme.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog radova u tunelu Vranduk, vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Vozači koji se kreću magistralnim putem M-15 Šuica-Livno, preko planinskog prevoja Borova Glava, se upozoravaju na učestale izlaske divljih konja na kolovoz.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Na GP Brčko-Gunja zbog nestabilnosti mosta obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse, dok je zbog radova u Hrvatskoj obustavljen saobraćaj za sve kategorije vozila na GP Bosanski Novi-Dvor.

S obzirom na dane vikenda očekuje se pojačan promet vozila, kako na putevima u BiH tako i na graničnim prijelazima. Sutra, u prijepodnevnim satima, očekuje se pojačan promet vozila prema aktuelnim zimskim izletištima.

Na snazi su zimski uvjeti vožnje, saopćeno je iz IC BiHAMK-a.