BiH

Prognoza za naredne dane

U BiH stiže pogoršanje vremena, očekujte padavine i niske temperature

07/01/2021

Tokom dana preovladavaće promjenljivo do pretežno oblačno i uglavnom suho vrijeme, povremeno sa sunčanim intervalima

U Bosni i Hercegovini danas će biti oblačno, ali suho vrijeme, ponegdje sa sunčanim intervalima. Dnevna temperatura zraka od jedan do šest stepeni.

Jutro će biti malo do umjereno oblačno i hladnije sa mrazom u nižim krajevima, na krajnjem istoku sa rosuljom koja se ledi pri tlu, te lokalno sa maglom po kotlinama.

Tokom dana preovladavaće promjenljivo do pretežno oblačno i uglavnom suho vrijeme, povremeno sa sunčanim intervalima. Tokom noći će padati kiša prvo u južnim, a zatim i u centralnim krajevima naše zemlje.

Najviša dnevna temperatura zraka na sjeveru i jugu biće do osam stepeni, a na planinama od minus dva stepena.

Puhaće slab do umjeren vjetar, promjenljivog smjera.

Prognoza za naredne dane

U petak se u Bosni i Hercegovini prognozira oblačno vrijeme. Širom zemlje se očekuje susnježica ili snijeg, s tim što u nizima može padati i kiša. Na jugu zemlje će padati samo kiša. Postepen prestanak padavina u noći na subotu. Vjetar slab sjevernog smjera. Temperatura zraka većinom između -1 i 3°C, na jugu zemlje od 5 do 9°C.

U subotu se u Bosni i Hercegovini prognozira oblačno vrijeme. Nove padavine od večernjih sati i tokom noći na nedjelju. U većem dijelu zemlje snijeg, na jugu kiša. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 1°C, a na jugu zemlje do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 4°C, na jugu zemlje od 6 do 10°C.

U nedjelju će u Bosni i Hercegovini biti oblačno vrijeme. U većem dijelu zemlje će padati snijeg, na jugu kiša. Prognozira se 5 do 15 centimetara novog snijega. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Temperatura zraka većinom između -3 i 1°C, na jugu zemlje od 4 do 8°C.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.