BiH

U BiH sutra kiša, pljuskovi i grmljavina

23/09/2015

U Bosni i Hercegovini sutra će doći do postepenog naoblačenja sa zapada koje će usloviti kišu, pljuskove i grmljavinu.

Padavine se prvo očekuju u Krajini, zapadnim područjima Bosne i u Hercegovini i širit će se prema istočnim i sjevernim područjima Bosne. Više padavina u Krajini, zapadnim područjima Bosne i u Hercegovini. Očekuje se između 15 i 30 litara po metru kvadratnom. U ostalim područjima od 5 do 15 litara po metru kvadratnom.

Vjetar slab do umjerene jačine. U većem dijelu zemlje južnog i jugoistočnog smjera, u sjevernim područjima sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka kretat će se između 7 i 12 stepeni, a na jugu Hercegovine od 13 do 17. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom će iznositi između 17 i 23 stepena.

U Sarajevu će više sunčanog vremena biti prijepodne. U drugoj polovini dana naoblačenje praćeno kišom. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 10, a najviša dnevna oko 22 stepena.

Danas je u Bosni i Hercegovini bilo sunčano vrijeme uz malu do umjerenu naoblaku.

Temperature zraka u 14 sati: Bjelašnica 10, Ivan-sedlo i Kupres 21, Sokolac 22, Livno 23, Srebrenica 24, Goražde, Gradačac i Sarajevo 25, Bihać, Bugojno, Jajce, Prijedor, Sanski Most i Trebinje 26, Banja Luka i Doboj 27, Bijeljina, Drvar, Mostar, Neum, Tuzla i Zenica 28, Stolac i Čapljina 29, Zvornik 30 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.