Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U BiH sutra oblačno, mjestimično kiša

kisa-sarajevo

U Bosni i Hercegovini sutra se očekuje umjereno oblačno vrijeme. Tokom dana, povećanjem oblačnosti sa zapada, mjestimično slaba kiša u zapadnim, jugozapadnim i sjevernim područjima.

Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Vjetar će biti slab do umjeren, a na momente i pojačan jugozapadnog smjera.

Jutarnja temperatura od 9 do 15 stepeni, na jugu do 14 do 20, a najviša dnevna od 20 do 26, na jugu i sjeveru zemlje koji stepen i viša.

U Sarajevu sutra će biti umjereno oblačno vrijeme. Tokom dana, povećanjem oblačnosti može pasti i malo kiše. Jutarnja temperatura oko 10, a najviša dnevna oko 22 stepena.

U BiH danas je bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a samo ponegdje u zapadnim područjima registrovana je i kiša. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle i niskih oblaka.

Temperature zraka u 14 sati: Bjelašnica 8 stepeni, Bihać 14, Sanski Most i Stolac 16, Ivan-sedlo i Prijedor 17, Banja Luka i Livno 18, Bijeljina, Bugojno, Gradačac, Sarajevo, Sokolac i Srebrenica 21, Doboj, Mostar i Zvornik 22, Trebinje 23, Neum, Tuzla i Čapljina 24.

Temperatura mora u Neumu u 14 sati iznosila je 22 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.