Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vremenska prognoza

U BiH sutra oblačno

vrijeme oblacno3

Jutarnja temperatura oko 8, a najviša dnevna temperatura oko 13 stupnjeva

U Bosni i Hercegovini sutra se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i prijepodne, u Hercegovini, centralnim i istočnim područjima sa kišom. Tokom dana, postupan prestanak padavina i smanjenje oblačnosti.

Vjetar slab do umjerene jačine sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 10, na jugu BiH do 15, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 12 i 18, na jugu BiH od 20 do 23 stupnja.

U Sarajevu će biti pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i prijepodne sa slabom kišom. Tokom dana, postupan prestanak padavina. Jutarnja temperatura oko 8, a najviša dnevna temperatura oko 13 stupnjeva.

U Bosni je bilo oblačno vrijeme sa mjestimičnom kišom. Nešto manje oblačnosti bilo je u Hercegovini. Do kraja dana, padavine se očekuju i u ostalim djelovima.

Temperature zraka u 14 sati: Bjelašnica 6 stupnjeva, Ivan-sedlo 11, Sarajevo i Zenica 14, Bihać, Bugojno, Gradačac, Jajce, Sanski Most i Tuzla 15, Brčko 17, Drvar 18, Livno 20, Široki Brijeg 25, Grude i Neum 26, Mostar 28 i Stolac 30 stupnjeva, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.