Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U BiH sutra padavine i pad temperature

vrijeme kisa (1)

U Bosni i Hercegovini sutra se očekuju padavine i pad temperature.

Jača kiša i pljuskovi u drugoj polovini dana. Moguća je i slaba grmljavina. Očekuje se između 5 i 20 litara kiše po metru kvadratnom. Poslijepodne na vrhovima planina je moguć i snijeg.

Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Temperatura većinom između 12 i 19 stepeni. Na jugu zemlje najviša dnevna temperatura zraka od 21 i 25 stepeni.

U Sarajevu prijepodne će biti umjereno oblačno, a u drugoj polovini dana doći će do jačeg naoblačenja praćenog kišom. Najniža jutarnja temperatura oko 13, a najviša oko 18 stepeni.

U BiH je danas preovladavalo sunčano uz umjerenu oblačnost. U drugoj polovini dana postepeno se povećavala oblačnost sa zapada.

Temperature u 14.00 sati: Bjelašnica 12 stepeni, Livno 21, Goražde 22, Ivan-sedlo 23, Prijedor i Sanski Most 24, Banja Luka, Bihać, Drvar, Neum i Sokolac 25,
Bugojno, Jajce i Trebinje 26, Sarajevo 27, Doboj, Gradačac, Mostar, Srebrenica, Tuzla i Zvornik 28, Bijeljina 29 i Zenica 31 stepen, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.