Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U BiH sutra pretežno oblačno s kišom i lokalnim pljuskovima

vrijeme kisa (1)

U Bosni i Hercegovini sutra će preovladavati pretežno oblačno vrijeme s kišom i lokalnim pljuskovima.

Najmanja vjerovatnoća za padavine je u centralnim i istočnim područjima Bosne. Intenzivnije padavina bit će u Hercegovini, gdje će postojati uslovi za pojavu grmljavine. Vjetar će biti slab do umjeren, na momente pojačan, zapadni i jugozapadni. Jutarnje temperature od 8 do 13, na jugu od 10 do 15, a dnevne od 14 do 20 stepeni.

U Sarajevu sutra će biti pretežno oblačno vrijeme. Poslijepodne je moguća slaba i kratkotrajna kiša. Jutarnja temperatura oko 11, a dnevna oko 18 stepeni.

U Bosni i Hercegovini danas prijepodne je bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme s kišom ili lokalnim pljuskom u zapadnim, centralnim i sjeverozapadnim područjima Bosne.

Temperature zraka u 14.00 sati: Bjelašnica 3 stepena, Drvar, Kupres 11, Ivan-sedlo 13, Goražde 14, Livno, Sanski Most 15, Banja Luka, Bihać, Bugojno, Prijedor, Sokolac 16, Jajce, Sarajevo 17, Trebinje 19, Doboj, Gradačac, Srebrenica, Zenica 20, Mostar, Stolac, Tuzla 22 i Bijeljina, Neum i Zvornik 23 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.