Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U BiH sutra sunčano, poslijepodne moguća kiša

vrelo-bosne111

Veći dio Evrope je pod uticajem nestabilne zračne mase koja se postepeno premješta prema istoku i sutra će uticati na vrijeme u Bosni i Hercegovini.

U Bosni i Hercegovini sutra će većinom preovladavati sunčano uz umjerenu naoblaku. Prijepodne slabi lokalni pljuskovi su mogući u sjevernim i sjeverozapadnim područjima Bosne. Poslijepodne i u noći lokalni pljuskovi se očekuju u većem dijelu BiH. Moguća je i grmljavina. Vjetar će biti umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 9 i 14, na jugu Hercegovine od 14 do 19 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 25 i 30 stepeni.

U Sarajevu će sutra biti sunčano uz umjerenu naoblaku. Kiša je moguća krajem dana. Jutarnja temperatura zraka oko 12, a najviša dnevna oko 28 stepeni.

U Bosni i Hercegovini danas je bilo pretežno sunčano. U jutarnjim satima po kotlinama u Bosni je bilo magle.

Temperature zraka u 14.00 sati: Bjelašnica 12 stepeni, Ivan-sedlo 22, Sokolac 23, Livno i Srebrenica 24, Bijeljina, Gradačac, Sarajevo i Zvornik 25, Sanski Most 26, Bugojno, Goražde i Tuzla 27, Banja Luka, Bihać, Doboj i Trebinje 28, Zenica 29, Mostar i Neum 30 i Čapljina 31, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.