Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Košarkaši Češke prejaki za Hrvatsku

Reprezentacija Češke Republike je pobjedom nad selekcijom Hrvatske, rezultatom 80:59, izborila prolazak u četvrtfinale Eurobasketa, a protivnik će joj biti bolji iz meča Srbije i Finske.

Izabranici selektora Velimira Perasovića su u prvom meču današnjeg programa Evropskog prvenstva na parketu adaptirane dvorane na stadionu „„Pierre Mauroy“ u Lilleu deklasirani od Češke, a u nastavku dana su na rasporedu preostali mečevi osmine finala u kojima se sastaju Srbija-Finska, Izrael-Italija i Litvanija-Gruzija.

Česi su znatno bolje otvorili meč i u prvom periodu imali čak i dvostruku prednost, ali su hrvatski košarkaši predvođeni raspoloženim Mariom Hezonjom držali priključak i prva četvrtina je završena rezultatom 20:13 u korist Češke. I druga četvrtina je protekla u dominaciji čeških košarkaša koji su pokazali više energije i odlučnosti na terenu, a na odmor se otišlo rezultatom 48:31.

Drugo poluvrijeme je počelo kako se završilo prvo, opet dominacija Čeha, a letargična i bezidejna igra Hrvata. Prednost Češke penjala se na čak 30 poena, ali treći period završava rezultatom 65:43.

Krajem treće i početkom četvrte četvrtine Hrvati su predvođeni Rokom Stipčevićem pokazali malo živosti na terenu, ali Česi nisu dozvolili da se prednost istopi i da dovedu pobjedu u pitanje.

Konačni rezultat utakmice je bio 80:59.

Najefikasniji igrač utakmice bio je Jan Vesely sa 20 poena i 13 skokova. U redovima Hrvatske najefikasniji je bio Bojan Bogdanović sa 12 poena i tri skoka.

Jučer su odigrane prve četiri utakmice osmine finala Eurobaske u kojima je Latvija pobijedila Sloveniju, Grčka savladala Belgiju, Španija bila bolja od Polljske, a Francuzi od Turaka.