U BiH sutra ujutro oblačno, tokom dana razvedravanje

Ljepotice u Ferhadiji

U centralnim, istočnim i jugoistočni područjima Bosne, kao i u Hercegovini sutra se prijepodne očekuje umjereno, ponegdje pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno razvedravanje tokom dana.

U ostatku BiH bit će pretežno sunčano. Vjetar će biti slab do umjeren, sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini umjerena do pojačana bura. Jutarnje temperature od 5 do 10, na jugu od 11 do 16, a dnevne od 17 do 23, na jugu do 26 stepeni.

U Sarajevu sutra ujutro bit će umjereno do pretežno oblačno, a u ostatku dana razvedravanje. Jutarnja temperatura oko 8, a dnevna oko 18 stepeni.

U nedjelju se očekuje još ljepše vrijeme, kao i u ponedjeljak. Prema inostranim meteorološkim stanicama, u utorak i srijedu ponovo nam se vraćaju pljuskovi.

U BiH danas je bilo oblačno vrijeme s kišom i pljuskovima.

Temperature zraka u 14.00 sati: Bjelašnica 0 stepeni, Goražde, Kupres 7, Ivan-sedlo 9, Sokolac 10, Jajce, Sarajevo 12, Bugojno, Livno, Srebrenica 13, Trebinje 14, Drvar, Tuzla, Zenica, Zvornik 15, Bijeljina, Gradačac, Mostar, Neum, Čapljina 17, Banja Luka, Doboj 18, Sanski Most 19 i Prijedor 20, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.