Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U BiH sutra umjereno oblačno i sunčano

snijeg u Sarajevu (6)

U Bosni se sutra očekuje umjereno oblačno i sunčano, a u Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Po kotlinama i uz riječne tokove bit će magle ili sumaglice, koja ponegdje može biti i dugotrajna. Poslijepodne i krajem dana, novo naoblačenje doći će sa sjevera i postupno se proširiti prema unutrašnjosti. Vjetar u Bosni bit će slab zapadnog i jugozapadnog smjera, a u Hercegovini slaba bura. Jutarnja temperatura zraka većinom između –6 i 0 stepeni, na jugu zemlje od 2 do 7, a najviša dnevna između 5 i 10, na jugu i sjeveru zemlje od 10 do 14 stepeni.

U Sarajevu je u jutarnjim satima moguća magla ili niska oblačnost. Tokom dana bit će umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Poslijepodne će doći do postupnog povećanje oblačnosti. Jutarnja temperatura oko -3 , a najviša dnevna oko 5 stepeni.

U Bosni je danas prijepodne bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, malo do umjereno oblačno i sunčano, a u Hercegovini sunčano uz malu oblačnost.

Temperature zraka u 13.00 sati: Bjelašnica -8 stepeni, Kupres -1, Bugojno 0,
Sarajevo i Zenica 2, Goražde 3, Doboj, Ivan-sedlo i Srebrenica 4, Prijedor 5,
Livno, Sanski Most i Tuzla 7, Bihać i Gradačac 8, Banja Luka i Bijeljina 9, Zvornik 10, Mostar 12, Neum i Trebinje 13 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.