Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U BiH sutra umjereno oblačno s kišom i pljuskovima

vrijeme pljusak

U Bosni i Hercegovini sutra se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Prijepodne kiša, pljuskovi i grmljavina se očekuju u zapadnim i sjeverozapadnim djelovima. Tokom dana porastom oblačnosti, kiša, pljuskovi i grmljavina se očekuje i u ostalim djelovima. Nešto manje oblačnosti i sunčanije očekuje se prijepodne u istočnim područjima i u Hercegovini. Vjetar će biti umjeren na momente i pojačan južnog i jugozapadnog smjera, a krajem dana u skretanju na pojačan sjeverozapadni.

Jutarnja temperatura od 13 do 18, na jugu od 19 do 23, a najviša dnevna od 18 do 24, na istoku i sjeveroistoku Bosne do 28, a na jugu od 28 do 32 stepena.

U Sarajevu sutra će prijepodne biti nešto manje oblačnosti i sunčanije. Tokom dana bit će umjereno do pretežno oblačno vrijeme s kišom ili pljuskovima. Jutarnja temperatura oko 16, a najviša dnevna oko 27 stepeni.

U BiH danas je bilo sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Temperature zraka u 14.00 sati: Bjelašnica 19 stepeni, Ivan-sedlo 28, Goražde 29, Sokolac 30, Livno, Prijedor i Sanski Most 31, Drvar 32, Sarajevo i Srebrenica 33, Jajce, Trebinje i Tuzla 34, Banja Luka, Bihać, Bijeljina, Bugojno, Gradačac, Neum i Zvornik 35, Doboj, Mostar, Stolac, Zenica i Čapljina 36.

Temperatura mora u Neumu u 14.00 sati iznosila je 28 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.