vremenska prognoza

U BiH za vikend nestabilno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom

sarajevo – kisa 1

Sutra jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15, na jugu zemlje do 19, a najviša dnevna uglavnom između 19 i 24, na jugu do 27 stepeni

U Bosni i Hercegovini sutra će biti pretežno oblačno i nestabilno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Vjetar će biti slab do umjerene jačine. U Bosni puhat će vjetar sjevernog smjera. U Hercegovini prijepodne jugo koje će poslijepodne promijenuti smjer na sjever. Jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15, na jugu zemlje do 19, a najviša dnevna uglavnom između 19 i 24, na jugu do 27 stepeni.

U Bosni će u nedjelju, 14. jula biti pretežno oblačno sa slabom kišom ili lokalno jačim pljuskom. Sunčanije će biti u Hercegovini. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15, na jugu zemlje do 18, a najviša dnevna uglavnom između 18 i 23, na jugu zemlje od 25 do 29 stepeni.

U Bosni će u ponedjeljak, 15. jula biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Slabija kiša može padati u istočnim i sjeveroistočnim područjima. U Hercegovini će biti malo do umjereno oblačno.

Puhat će vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 13, na jugu zemlje od 14 do 18, a najviša dnevna uglavnom između 19 i 24, na jugu zemlje od 25 do 29 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.