Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

vremenska prognoza

U BiH za vikend oblačno sa snijegom u Bosni i kišom u Hercegovini

sarajevo_snijeg_jutro_2

Kakvo nas vrijeme očekuje narednih dana

U Bosni i Hercegovini će sutra biti pretežno oblačno vrijeme.

U jutarnjim satima u Krajini i na jugozapadu Bosne se očekuje kiša i susnježica. U ostaku dana i u večernjima satima u Posavini s kišom, a u ostatku Bosne uglavnom sa susnježicom i snijegom.

U Hercegovini padat će povremeno slaba kiša. Vjetar slab do umjeren u jutarnjim satima južni i jugoistočni, a u ostatku dana u skretanju na sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnje temperature od -2 do 4, na sjeverozapadu Bosne do 10, a u Hercegovini od 2 do 8, a dnevne od 2 do 8, na jugu od 7 do 12 stepeni.

U BiH će u subotu, 19. januara bit oblačno vrijeme. Na zapadu i sjeverozapadu Bosne bit će sa snijegom ili susnježicom. U Hercegovini povremeno sa slabom kišom. Temperature od -4 do 0, na jugu od 3 do 8, a dnevne od -2 do 4, na jugu od 6 do 11 stepeni.

U BiH će u nedjelju, 20. januara biti pretežno oblačno vrijeme s kišom u Hercegovini. U većem dijelu Bosne kiša ili snijeg se očekuje u jutarnjim satima. Dio prijepodneva slab snijeg je moguć još ponegdje u centralnim i istočnim područjima Bosne. Jutarnje temperature od -4 do 2, na jugu od 2 do 8, a dnevne od 0 do 6, na jugu od 6 do 12 stepeni.

U BiH će u ponedjeljak, 21. januara biti pretežno oblačno vrijeme. U večernjim satima kiša se očekuje u Hercegovini, a u Krajini, zapadu i jugozapadu Bosne snijeg. Jutarnje temperature od -5 do 0, na jugu od 2 do 7, a dnevne od -1 do 4, na jugu od 5 do 10 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.