Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

vremenska prognoza

U BiH za vikend pretežno sunčano

setnja-sarajevo- vremenska-sunce (3)

Od ponedjeljka se ponovo očekuje pretežno oblačno vrijeme s kišom

Danas je u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom ili lokalno jačim pljuskom. Bez padavina će biti na krajnjem sjeveru Bosne, a od poslijepodnevnih sati očekuje se postepeno smanjenje oblačnosti sa sjevera prema jugu zemlje, prenosi Anadolu Agency (AA).

Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 12 i 18, na jugu zemlje do 23 stepena Celzijusova.

U petak u Bosni mala do umjerena naoblaka. Dio prijepodneva po kotlinama će biti magle. U Hercegovini sunčano. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između dva i šest stepeni, na jugu zemlje od deset do 15 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 14 i 20, na jugu zemlje do 25 stepeni Celzijusovih.

U subotu u BiH pretežno sunčano vrijeme. Dio prijepodneva po po kotlinama u Bosni će biti magle. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između dva i šest stepeni, na jugu zemlje od osam do 13 stepeni Celzijusovih. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 18 i 23, na jugu zemlje do 26.

U nedjelju, takođe pretežno sunčano vrijeme. Naoblačenje tokom noći na ponedjeljak. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između šet i deset, na jugu zemlje do 14. Najviša dnevna temperatura zraka između 23 i 28.

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno s kišom. Vjetar slab jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između deset i 15, na jugu zemlje do 17 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 18 i 24 stepena.