BiH

Služba za poslove sa strancima

U Bihaću uhapšen Afganistanac, međunarodni organizator krijumčarenja

19/08/2021
FOTO: Ilustracija

Nakon završetka aktivnosti nadležnog tužilaštva, prema istom će biti izrečena mjera protjerivanja iz BiH, te će biti stavljen pod nadzor u Imigracioni centar, kako bi se stvorili svi neophodni uslovi za njegovo udaljenje iz BiH

U akciji inspektora Službe za poslove sa strancima Bosne i Hercegovine organizovanoj u saradnji sa pripadnicima Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) i Ministarstva unutrašnjih poslova FBiH (MUP FBiH) danas je na području Bihaća lišen je slobode P. K, državljanin Avganistana osumnjičen kao međunarodni organizator krijumčarenja ljudi.

“Već duži vremenski period, Služba za poslove sa strancima, u saradnji sa OSA-om je preduzimala sve neophodne operativne mjere i radnje na području BiH u cilju pronalaska lica za kojeg se raspolaže informacijama i od međunarodnih bezbjednosnih organa da je jedan od najvećih organizatora međunarodnog lanca krijumčarenja ljudima na zapadnobalkanskoj ruti”, saopšteno je iz Službe za poslove sa strancima.

Dodaje se da će nakon završetka aktivnosti nadležnog tužilaštva, lišenom slobode biti izrečena mjera protjerivanja iz BiH, te će biti stavljen pod nadzor u Imigracioni centar, kako bi se stvorili svi neophodni uslovi za njegovo udaljenje iz BiH.

“Služba će i u narednom periodu u saradnji sa drugim nadležnim kako domaćim tako i međunarodnim bezbjednosnim organima preduzimati ovakve i slične aktivnosti, koje imaju za prioritetni cilj otkrivanje i sprečavanje neregularnih migracija te samim tim davanje doprinosa zaštiti ukupne bezbjednosti građana na području BiH”, dodaje se u saopštenju.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.