BiH

Dragan Prpa

U Bosanskom Grahovu vode nema danima, a smeće ne voze mjesecima!?

02/10/2019

On je dodao da ovakvo stanje u Bosanskom Grahovu sa vodom i smećem nije bilo ni u ratu, te da je zbog nemara opština dovedena u stanje katastrofe

Predsjednik Opštinskog vijeća Bosansko Grahovo Dragan Prpa rekao je Srni da su stanovici Bosanskog Grahova danima bez vode, a i da smeće niko nije odvezao već mjesec dana.

“Strahujemo od zaraznih bolesti, sve je prljavo i zapušeno. Problem vode nije samo u gradu, nego i u okolnim selima koja su vezana za izvorište Gudaja”, naveo je Prpa.

On je rekao da je posljednjih sedam dana aktuelna i havarija na dijelu vodovodne mreže prema Domu zdravlja.

“Nemamo lokalno komunalno preduzeće, ono je u stečaju. Nemarom opštinske administracije novo komunalno preduzeće nije zaživjelo”, rekao je Prpa i dodao da se stanovnici Bosanskog Grahova sa tim problemom bore gotovo mjesec dana.

On je dodao da ovakvo stanje u Bosanskom Grahovu sa vodom i smećem nije bilo ni u ratu, te da je zbog nemara opština dovedena u stanje katastrofe.

Prpa je kao razlog ovih problema, kao i mnogih drugih, naveo trenutnog opštinskog načelnika Milorada Gligića, dodavši da se danas održava i sjednica Opštinskog vijeća na kojoj je jedna od tačaka opoziv načelnika opštine.

Načelnik opštine Bosansko Grahovo nije odgovarao na pozive Srne.

Na vanrednim opštinskim izborima u februaru Milorad Gligić je izabran za načelnika opštine Bosansko Grahovo. Gligić se kandidovao kao nezavisni kandidat, dok je na opštim izborima 2018. godine bio na listi Srpske napredne stranke.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.