prognoza vremena

U Bosni i Hercegovini najavljen novi snijeg, jutra će biti prilično hladna

snijeg sarajevo
Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Danas u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini pretežno sunčano

Jutros je pretežno vedro u Hercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne. U većem dijelu Bosne je pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka izmjerene u 07:00 sati (°C): Bjelašnica i Livno -9; Drvar -7; Široki Brijeg -5; Bihać i Stolac -3; Bugojno i Sarajevo -2; Gradačac -1; Banja Luka, Bijeljina, Brčko, Doboj, Sanski Most, Trebinje i Zenica 0; Tuzla 1; Mostar 2; Neum 4°C.

Danas u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini pretežno sunčano. Vjetar slab zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 5°C, na jugu od 6 do 10°C.

U Sarajevu djelomično vedro. Najviša dnevna temperatura zraka oko 2°C.

U utorak će u Bosni biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U centralnim, istočnim i sjevernim područjima se očekuju slabe padavine. Povremeno će padati slab snijeg, u nizinama i slaba kiša. U Hercegovini uglavnom umjerena naoblaka. Oblačno sa slabim padavinama na sjeveru Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0°C, na jugu zemlje do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 6°C, na jugu zemlje do 10°C.

U srijedu će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U večernjim satima se očekuje prolazno slab snijeg, u nizinama i slaba kiša. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0°C, na jugu do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 8°C, na jugu do 10°C.

U četvrtak će u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U nizinama sa slabom kišom, u višim područjima slab snijeg. Padavine se očekuju u drugom dijelu dana. Vjetar slab, prije podne jugo, u drugom dijelu dana vjetar mijenja smjer na sjever.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0°C, na jugu do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 8°C, na jugu do 10°C.

U petak se očekuje u Bosni i sjeveru Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Prije podne lokalno u Bosni sa slabim snijegom. U većem dijelu Hercegovine vedro. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0°C, na jugu zemlje do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -2 i 4°C, na jugu zemlje do 9°C.