vremenska prognoza

U Bosni sutra pljuskovi s grmljavinom, u Hercegovini padavina u večernjim satima

nevrijeme – benkovac (1)

U zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne sutra će u jutarnjim satima preovladavati pretežno oblačno vrijeme, a u ostatku zemlje sunčano uz postepeno naoblačenje.

Poslijepodne i u večernjim satima u Bosni se očekuju pljuskovi sa grmljavinom. U Hercegovini padavina, uglavnom, u večernjim satima. U većeme dijelu Bosne je moguće izraženije grmljavinsko nevrijeme, praćeno jakim udarima vjetra. Lokalno se očekuju i intenzivnije padavine, ponegdje praćene gradom. Vjetar slab do umjeren na sjeveru Bosne sjeverozapadni, a u ostatku zemlje južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura od 18 do 24, na jugu do 26, a dnevna od 29 do 35, na sjeveroistoku Bosne do 39 stepeni.

U Sarajevu jutro sunčano uz postepeno naoblačenje. Poslijepodne se očekuju lokalni pljuskovi i grmljavina. Jutarnja temperatura oko 20, a dnevna oko 34 stepena.

Danas je u većem dijelu zemlje bilo pretežno vedro.

Temperature zraka u 14 sati: Bjelašnica 19; Ivan-sedlo, Sokolac 30; Srebrenica 31; Bugojno 32; Livno 33; Gradačac, Sarajevo, Tuzla, Zenica 34; Doboj, Drvar, Grude, Sanski Most, Trebinje 35; Bijeljina, Neum, Prijedor, Zvornik 36; Banja Luka, Bihać 37 i Mostar 38 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.