Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Šta je ovdje smiješno?

Serija o osuđenom ratnom zločincu u produkciji United Media?!

1367622_doktordcopy_564396

Objašnjenje da je komisija Filmskog centra Srbije redatelju Markoviću preporučila da dodatno razradi humor jer ko biva priča već ima “veliku vrijednost” i obiluje suptilnim humorom, čitavu priču čini još bolesnijom

Osuđeni ratni zločinac Radovan Karadžić dobit će svoju seriju, a ona će se, prema pisanju portala filmitv.rs snimati uz podršku Filmskog centra Srbije, a u produkciji United Medie?!

Doktor D je zapravo trebao biti film Gorana Markovića, međutim, plan je promjenjen. Producent filma, a najvjerovatnije i nosilac glavne uloge bit će glumac Tihomir Stanić.

– Ovo je priča o čovjeku koji je optužen, još uvijek ne i osuđen za ratni zločin, u periodu dok ga cio svijet traži, a on maskiran i prerušen dobija drugi identitet. Povjerovavši u svoje iscjeliteljske moći on čak uspjeva i da čini dobro, sve dok ga ne izdaju njegovi čuvari. Tako ja, kao glumac kome je ponuđena ova uloga, razmišljam i nadam se da bi taj lik, koji bismo stvorili, mogao asocirati na mnoge iz stvarnog života – u prošlosti i u budućnosti, ne samo ovdašnje, nego i evropske i svjetske, kazao je za Danas Tihomir Tika Stanić.

Objašnjenje da je komisija Filmskog centra Srbije redatelju Markoviću preporučila da dodatno razradi humor jer ko biva priča već ima “veliku vrijednost” i obiluje suptilnim humorom, čitavu priču čini još bolesnijom.

Filmski centar Srbije ovu bljuvotinu “pogurao” je s 24 miliona dinara (blizu 400.000 KM), a serija u produkciji United Media trebalo bi da se emituje tokom 2023. godine.

Poodice stradalih gledaju prijenos konačne presude Radovanu Karadžiću 20.03.2019, Potočari, Bosna i Hercegovina – Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Žalbeno vijeće Mehanizma za međunarodne kaznene sudove u Hagu Radovana Karadžića je osudilo na doživotnu kaznu zatvora. Ovaj zločinac kriv je za genocid, zločine protiv čovječnosti, za etničko čišćenje Bošnjaka i Hrvata u BiH, za višegodišnje teroriziranje Sarajeva i za uzimanje pripadnika UN-a za taoce. Karadžić je sudjelovao u četiri udružena zločinačka poduhvata u okviru kojih su ti zločini počinjeni, utvrdilo je Žalbeno vijeće.