Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vremenska prognoza

U Bosni sutra snijeg, kiša u Hercegovini

snijeg

U Bosni i Hercegovini danas je bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme

U Bosni i Hercegovini sutra se očekuje oblačno sa susnježicom i snijegom u Bosni, a ponegdje i s kišom koja se može i lediti u dodiru s tlom. U Hercegovini će padati kiša.

Intenzivnije padavine očekuju se u zapadnim, jugozapadnim i sjevernim područjima Bosne. Očekivana visina novog snježnog pokrivača od 2 do 10, na sjeverozapadu Bosne od 10 do 20 cm. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura od -5 do 0, na jugu od 1 do 5, na planinama do -9, a najviša dnevna od -2 do 3, na jugu od 4 do 9 stepeni.

U Sarajevuće biti pretežno oblačno. Tokom dana sa susnježicom i snijegom. Jutarnja temperatura oko -3, a najviša dnevna temperatura oko nula stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

U Bosni i Hercegovini danas je bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka u 13.00 sati: Bjelašnica -10 stepeni, Ivan-sedlo -4, Bihać, Bugojno i Drvar -2, Jajce, Sanski Most, Sarajevo i Sokolac -1, Zenica 0, Banja Luka, Gradačac, Prijedor i Zvornik 1, Tuzla 2, Bijeljina i Brčko 4, Široki Brijeg i Trebinje 6, Mostar 7, Neum 9 i Stolac 10 stepeni.