Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Osoba rođena 1958.

U Brčkom registriran prvi slučaj reinfekcije koronavirusom

koronavirus-test-2

Osoba je prvi put registrirana pozitivna na koronavirus 27.8., zatim liječena u bolnici u Brčkom

Predstojnik Odjela za zdravstvo i ostale usluge Vlade Brčko distrikta BiH Akif Pezerović na današnjoj konferenciji za medije kazao je da je na području Distrikta registriran prvi slučaj reinfekcije koronavirusom.

“Ovo je prvi zabilježen slučaj gdje je osoba koja je već bila pozitivna na covid-19 izliječena i ponovo zaražena. Radi se o osobi muškog spola 1958. godište i osoba je sada hospitalizirana na Odjelu za covid-19 u brčanskoj bolnici”, kazao je Pezerović.

Anđa Nikolić, voditeljica Pododjela za zdravstvo naglasila je da je pacijent iz brčanske bolnice otpušten s negativnim nalazom na koronavirus.

“Osoba je prvi put registrirana pozitivna na koronavirus 27.8., zatim liječena u bolnici u Brčkom. Nakon 14 dana retestirana je i nalaz je pokazao da je negativan i s dobrom kliničkom slikom otpuštena je kući, da bi se 22. 9. ista osoba ponovo javila sa simptomima u covid ambulantu, testirana i rezultat pokazuje da je ponovo pozitivna na covid-19”, kazala je Nikolić.

Po njezinim riječima pacijent trenutno ima pleuropneumoniju i radi se o nešto težoj slici, priopćila je Vlada Distrikta.