BiH

Potvrdila ministrica

Devet učenika osnovnih škola u TK zaraženo koronavirusom

23/09/2020
Ilustracija

Nakon što su otkriveni slučajevi infekcije urađena je dezinfekcija u školama

Devet učenika osnovnih škola sa područja Tuzlanskog kantona inficirano je koronavirusom, potvrdila je ministrica obrazovanja i nauke Fahreta Brašnjić, istaknuvši kako nema mjesta za paniku jer su škole ispoštovale ranije propisane protokole.

„Inficirana su i dva profesora u srednjim školama. No, nema direktnih slučajeva, nema potrebe za izolacijom cijelih odijeljenja ili škola. Nemamo slučajeve širenja, ali, svakako pratimo situaciju“, izjavila je Brašnjić.

Nakon što su otkriveni slučajevi infekcije urađena je dezinfekcija u školama.

Inače, u posljednja 24 sata u Tuzlanskom kantonu su obrađeni rezultati za 277 testiranih osoba od kojih je 21 pozitivan na koronavirus.

U sedam od 13 općina/gradova u Tuzlanskom kantonu su evidentirani novi slučajevi zaraze koronavirusom: Tuzla 10, Gradačac pet, Kalesija dvije, Čelić, Gračanica, Lukavac i Živinice po jedna novozaražena osoba.

Na području Tuzlanskog kantona trenutno je aktivno zaraženo 247 osoba, 2880 pacijenata se oporavilo, a od početka pandemije je evidentirano 3280 pozitivnih osoba na koronavirus.

Hospitalizirano je 48 osoba, od kojih je šest na mehaničkoj ventilaciji. Pozitivnih u kućnoj izolaciji je 199, a pod zdravstvenim nadzorom je 297 osoba.

Od komplikacija izazvanih koronavirusom do sada su u Tuzlanskom kantonu preminule 152 osobe.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.