Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Naida Hota - Muminović

U četvrtak konačna odluka o modelu pohađanja nastave u KS

Učenici prvog dana škole
09.09.2019., Zagreb - Ucenici prvog dana skole. Photo: Josip Regovic/PIXSELL

Najavila je da će sutra biti održana sjednica Vlade KS te da će konačnu odluku o modelu pohađanja nastave donijeti u poslijepodnevnim satima, a da će učenici i nastavnici o svemu biti obaviješteni u petak

Ministrica za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo Naida Hota – Muminović kazala je Feni da će danas održati sastanak sa direktorima osnovnih i srednjih škola, predstavnicima sindikata te Vijeća roditelja kako bi usaglasili stavove o modelu pohađanju nastave za narednu školsku godinu.

Izrazila je nadu da će uskoro dobiti i nove naredbe Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva, koji već ima propisane naredbe u vezi s odvijanjem rada odgojno-obrazovnih ustanova, kao što su razmak između đaka, maksimalan broj đaka u učionicii slično.

– Te naredbe su kontradiktorne sa naredbom da se ministarstva obrazovanja na nivou kantona trebaju opredijeliti za određeni model odvijanja nastave – pojasnila je ministrica.

Najavila je da će sutra biti održana sjednica Vlade KS te da će konačnu odluku o modelu pohađanja nastave donijeti u poslijepodnevnim satima, a da će učenici i nastavnici o svemu biti obaviješteni u petak.