Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

na dva punkta

U Domu zdravlja Zenica od danas vakcinacija i bez prethodne najave

090821_vakcinacija_zenica2

Do kada će trajati proces vakcinacije bez najave, podvlači Suljić, zavisit će od zainteresiranosti građana, ali će, izvjesno je, trajati najmanje do još kraja ove sedmice.

U Domu zdravlja Zenica, na dva vakcinalna punkta, danas je u 13.00 sati počela vakcinacija građana tog grada protiv infekcije Covid-19 i bez prethodne najave – potvrdila je Feni portparolka te ustanove Delila Suljić.

Ona napominje kako su još danas, sve do 13.00 sati, vakcinisali i građane na poziv, odnosno one koji su se ranije prijavili te su pozvani, ali da će u narednih nekoliko dana vakcinisati isključivo bez najave. Vakcinacija se vrši u prostoru Higijensko-epidemiološke službe te u porodičnoj ambulanti Blatuša.

– Svi zainteresirani i punoljetni građani mogu se vakcinisati bez najave i prema ranije utvrđenom i objavljenom rasporedu. Kada je u pitanju odziv građana za vakcinaciju bez najave, o tome je još rano govoriti. Više ćemo podataka i informacija imati krajem sedmice – istaknula je portparolka Suljić, koja napominje da imaju dovoljne količine vakcina proizvođača “AstraZeneca” te poziva građane da iskoriste priliku i da se vakcinišu.

Do kada će trajati proces vakcinacije bez najave, podvlači Suljić, zavisit će od zainteresiranosti građana, ali će, izvjesno je, trajati najmanje do još kraja ove sedmice.

– Pratit ćemo kolika je zainteresiranost građana. Inače, Dom zdravlja Zenica je proces vakcinacije započeo još 12. marta ove godine i od tada je data 17.951 doza. Od tog broja prvom dozom vakcinisano je 11.090 građana, dok ih je 6.861 u potpunosti vakcinisano – ističe Suljić.

Ona napominje da je, prema podacima iz pripadajućih ambulanti porodične medicine, zainteresiranih za vakcinaciju u tom gradu bilo oko 19.000.