Crna hronika

PU Ljubuški

Otac prijavio, pa demantirao pokušaj otmice djeteta

09/08/2021

Policija se oglasila priopćenjem za javnost dva dana kasnije, 5. augusta, u kojem je navela da su pregledane kamere s video nadzora, a poduzetim mjerama i radnjama nisu potvrđeni navodi iz prijave

Uprava policije MUP-a Zapadnohercegovačkog kantona (ZHK) oglasila se priopćenjem za javnost u kojem stoji kako je rasvijetlila sve okolnosti oko navodnog pokušaja otmice 11-godišnjeg djeteta u Ljubuškom, što je, ističu, posljednjih dana uznemirilo javnost, te da se pokušaj otmice nije ni dogodio.

“Dana 6. augusta ove godine u poslijepodnevnim satima u PU Ljubuški nepozvan je pristupio roditelj djeteta, koji je prijavio navodni pokušaj otmice, te je izjavio da se prijavljeni događaj nije dogodio, što se podudara i s rezultatima policijskih izvida”, saopćeno je u ponedjeljak iz policije.

Podsjećamo, 3. augusta ove godine u 20,50 sati jedan roditelj iz Ljubuškog pristupio je u PU Ljubuški u pratnji 11-godišnjeg djeteta te je prijavio da se oko 20 sati u Ulici Ludviga Pavlovića u Ljubuškom, kojom se njegovo dijete kretalo iz smjera stadiona Babovac prema porodičnoj kući, pokraj djeteta zaustavilo motorno vozilo u kojemu su se nalazile djetetu nepoznate osobe.

Kako su naveli iz Uprave policije, a po zaprimljenoj prijavi, osoba koja je sjedila na zadnjem sjedalu djetetu je ponudila bombone i mamila dijete da sjedne u vozilo, nakon čega se dijete u strahu udaljilo od vozila, a vozilo se okrenulo i udaljilo u smjeru iz kojega je došlo.

Policija se oglasila priopćenjem za javnost dva dana kasnije, 5. augusta, u kojem je navela da su pregledane kamere s video nadzora, a poduzetim mjerama i radnjama nisu potvrđeni navodi iz prijave.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.