Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U Drežnici jučer zemljotres, olujno nevrijeme u Olovu

olovo – nevrijeme1

Zemljotres magnitude 3.1 stepena Richterove skale registriran je jučer u 9.56 sati na području Drežnice kod Mostara.

Intenzitet u epicentru iznosio je 4 stepena Merkalijeve skale, saopćio je Operativni centar Federalne uprave Civilne zaštite.

Ta uprava je izvijestila i o jučerašnjem jakom olujnom nevremenu koje je oko 17 sati pogodilo općinu Olovo, praćeno obilnim padavinama, grmljavinom i udarima vjetra. Na više mjesta polomila su se stabla drveća i blokirala lokalne puteve.

U otklanjanju posljedica učestvovala je Profesionalna vatrogasna jedinica iz Olova. Druge štete nastale usljed ove prirodne nepogode bit će utvrđene naknadno.

olovo - nevrijeme2

Iz Federalne uprave Civilne zaštite saopćili su također da je za danas u 13.30 sati planirana primopredaja deminirane površine na području općine Banovići, gdje je deminiranje obavljano na zadatku “Sklopovi“.

Dio tima Federalne i Kantonalne uprave Civilne zaštite iz Sarajeva nastavlja pružati pomoć stanovništu Makedonije u otklanjanju posljedica nevremena.

Pomoć se pruža u industrijskoj zoni općine Ilinden, gdje se ispumpava voda iz šahtova, dok drugi dio tima pomaže mještanima u bošnjačkoj mahali u čišćenju mulja, iznošenju iz kuća starog poplavljenog namještaja nemoćnim porodicama te u napajanju objekata električnom energijom pomoću agregata.