Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

U dvorištu kuće u Sarajevu napravio privatni azil za pse

28/07/2016

Stanovnici sarajevskog naselja Jarčedoli, na području općine Stari Grad, već duži period nastoje nadležnim institucijama skrenuti pažnju na problem prisustva velikog broja pasa-lutalica u njihovoj ulici, te su njihovi pozivi KJKP “Rad” sve učestaliji.

Glasnogovornik KJKP “Rad” Mirza Ramić rekao je Feni da se građani ovog područja žale da je osoba koja stanuje u ulici Močila 55 napravila od svog dvorišta privatni azil za pse za koji, po riječima mještaja, nema potrebne dozvole. U dvorištu je smješteno oko 30-40 pasa u prostoru od svega 100 m2.

Osim tih pasa, kako su naveli, prisutno je još dodatnih 15-ak pasa oko te kuće i na ulici.

-S obzirom na to da je ulica Močila gusto naseljeno mjesto i ima oko 150 domaćinstava, tim problem još i više dolazi do izražaja. Stanovnici ne mogu da spavaju, kao i da otvaraju prozore od neugodnih mirisa. Mještani su prenijeli KJKP “Rad” kako je njihova svakodnevnica da zbog tih pasa djeca ne mogu ići normalno u školu – rekao je Ramić.

Mještani pozivaju nadležne institucije da reagiraju jer je, smatraju, situacija ozbiljna.

Ramić navodi da su jučer na lice mjesta izlazili ekoredari iz KJKP “Rad” i izvršili uviđaj te predmet proslijedili u nadležnost kantonalnoj komunalnoj inspekciji.

Komentari