Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

testiran 301 uzorak

U Federaciji BiH 24 nova slučaja oboljelih od COVID-19, u Tuzli zaražen ljekar

ukc tuzla

Trenutno su aktivna 173 slučaja – oboljelih od COVID-19 u FBiH

U Federaciji Bosne i Hercegovine u posljednja 24 sata testiran je 301 uzorak, a zabilježena su 24 nova slučaja pozitivna na COVID-19.

Novi slučajevi registrirani su u Tuzlanskom kantonu (Živinice, Tuzla), Zeničko-dobojskom kantonu (Tešanj) i Srednjebosanskom kantonu (Kiseljak).

U UKC-u Tuzla je, kako saznajemo zaražen ljekar sa Klinike za kardiovaskularnu hirurgiju Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Tuzla te jedan pacijenta sa Klinike za interne bolesti.

Zbog pogoršane epidemiološke situacije u Tuzlanskom kantonu, Krizni štab ministarstva zdravstva TK-a za danas u 13 sati je zakazao press konferenciju na kojoj će javnosti biti prezentirano više informacija o novozaraženim osobama, te eventualnim novim mjerama ovog Kriznog štaba.

Na području Federacije BiH do sada je testirano 40.620 uzoraka, a COVID-19 potvrđen je kod ukupno 1.162 osobe.

Zaključno s današnjim danom oporavilo se 950 pacijenata, jedan pacijent oporavio se u posljednja 24 sata.

Trenutno su aktivna 173 slučaja – oboljelih od COVID-19 u FBiH.

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 sata, izvršeno je testiranje 245 laboratorijskih uzorka, a novi virus (SARS-CoV-2) potvrđen je kod osam osoba.

Radi se o tri muške i pet ženskih osoba, od kojih je pet mlađe, dvije srednje i jedna osoba starije životne dobi. Prema mjestu prebivališta po dvije osobe su iz Banje Luke, Kotor Varoša i Doboja i po jedna osoba iz Bosanskog Novog i Modriče.