Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U HNŽ-u registrirano 28 požara, dva još aktivna

Požar na najvećem evropskom otpadu guma

Na području Hercegovačko-neretvanske županije u protekla 24 sata registrirano je 28 požara, dva su još aktivna, priopćeno je iz Operativnog centra civilne zaštite HNŽ-a.

U požarima je gorjela trava, nisko raslinje, otpad i šuma.

Na području Mostara zabilježeno je sedam požara od kojih je šest ugašeno. Trenutno nema informacije o stanju požara na području Pijesaka jer je na nepristupačnom terenu prema rijeci Neretvi. Ekipa je krenula na teren te će poslije biti više informacija o požaru na tom području.

Na području općine Ravno, prema informaciji zapovjednika vatrogasne postrojbe Ravno Mihe Burića, ugašen je požar na području Trebimlje, ali vatrogasci su i dalje na terenu i prate razvoj situacije.

Kada je u pitanju Neum, po riječima Marka Topalovića iz OC CZ Neum, i dalje je aktivan požar na deponiji smeća Klepovica koji još uvijek se stvara veliki dim u Neumu i okolici.

Na području općine Čapljina registrirano je 14 požara, na području Stoca jedan, dok je na području Čitluka zabilježeno njih četiri, navodi se u priopćenju. U Čapljini je u požarima izgorio i jedan čamac.