BiH

Koronavirus

U izolaciji 15 uposlenih u goraždanskom Domu zdravlja

30/03/2020

S obzirom da je značajan broj zdravstvenih radnika u izolaciji, istakao je da se to ne bi trebalo značajnije odraziti na funkcionisanje Doma zdravlja

Nakon što je povrđeno da je vozač goraždanskog Doma zdravlja “dr. Isak Samokovlija“ pozitivan na koronavirus, jučer je testirano više zdravstvenih radnika koji su bili s njim u kontaktu.

Među njima je i direktor ove zdravstvene ustanove dr. Edin Čengić koji je naglasio da su svi rezultati negativni.

– Prema epidemiloškoj procjeni, nakon što je utvrđen ovaj slučaj koronavirusa, testirano je još 18 osoba koje su bile s njim u bliskom kontaktu ili relativno bližem kontaktu unutar ustanove, rezultati su srećom negativni. U skladu sa procjenom epidemiologa, 15 zaposlenih u ovoj ustanovi će ostati u samoizolaciji od dana kada su imali posljednji kontakt sa zaraženom osobom, tri osobe koje su imale vrlo kratak i površan kontakt neće biti u izolaciji a među njima sam i ja – naglasio je dr. Čengić.

S obzirom da je značajan broj zdravstvenih radnika u izolaciji, istakao je da se to ne bi trebalo značajnije odraziti na funkcionisanje Doma zdravlja.

– Neće biti nekih bitnih problema, u našim ambulantama, osim centralnog objekta, morat ćemo uvesti da radi samo jedna smjena do daljnjeg. Malo nam je problem tehnička služba jer su svi vozači u izolaciji, ali snalazimo se uz sve ove mjere koje poduzimamo i uz smanjen obim rada koji je svakako na snazi i uz razumjevanje naših građana. Ovi rezultati su najbolji dokaz da sve ove naše mjere zaštite koje smo poduzeli imaju efekta i da su adekvatne te da samo tako treba nastaviti. Građanima takođe savjet da se pridržavaju svih uputa i naredbi i neće biti problema – kazao je direktor Doma zdravlja “dr. Isak Samokovlija“ Goražde.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.