Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ponijeri

U Kaknju napokon popravili ratrak, večeras se nastavlja skijaška sezona

ponijeri

Cijena karte za dnevno skijanje iznosi 15, a za noćno 10 KM

Radnici JU Kulturno-sportski centar Kakanj, uz pomoć stručnjaka Ski centra Bjelašnica, otklonili su kvar na mašini za pripremu skijaške staze pa će večeras biti nastavljena skijaška sezona u Ski centru Ponijeri iznad Kaknja – najavio je u izjavi za Fenu direktor tog kakanjskg preduzeća Mirza Mušija.

Zbog kvara na ratraku, ljubitelji skijanja tokom ove sezone skijali su samo jedan dan, i to u noćnom terminu, 26. decembra prošle godine.

– Nove snježne padavine i povoljna temperature zraka omogućili su nam da spremimo stazu za večerašnje noćno skijanje, u terminu od 18.00 – 21.00 sat.

Trenutno je debljina snježnog pokrivača 25 centimetara, a temperatura zraka nula stepeni Celzijusovih – kaže Mušija, koji ističe da će tokom noći temperatura zraka i dodatno pasti.

Već sutra bi, najavljuje, u 10.00 sati trebala početi i Škola skijanja te prvo ovosezonsko dnevno skijanje, u terminu od 10.00 do 16.00. Ponovo će se i sutra moći skijati i u noćnom terminu, od 18.00 do 21.00 sat.

– Plan je da u narednom periodu, svaki dan, dok nam to vremenske prilike budu dozvoljavale, organizujemo dnevno skijanje, dok ćemo noćno skijanje organizirati srijedom, petkom, subotom i nedjeljom – najavljuje Mušija.

Cijena karte za dnevno skijanje iznosi 15, a za noćno 10 KM. Novost je da je ljubiteljima snijega od ove sezone omogućeno i besplatno sankanje na sankaškoj stazi koja se nalazi neposredno uz postojeću skijašku stazu.

Općina Kakanj, u dane vikenda, organizuje i besplatan prijevoz za sve zainteresirane građane do Ponijera, a polasci autobusa su u 09.00 sati ispred Sahat-kule. Povratak sa Ponijera je u 16.00 sati. Građani se prethodno trebaju najaviti na telefon 032/771-800, lokal 882, kako bi izvršili prijavu.