Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tužilaštvo BiH

U kanjonu rijeke Bistrice pronađeni posmrtni ostaci najmanje jedne osobe

posmrtni ostaci
Foto: Tužilaštvo BiH

Prema dostupnim informacijama, posmrtni ostaci mogli bi pripadati osobi bošnjačke nacionalnosti sa područja Foče, nestaloj u jesen 1992. godine

U blizini sela Izbišno, Općina Foča, u kanjonu rijeke Bistrice, istražilac Posebnog odjela za ratne zločine Tužilaštva BiH vrši koordinaciju rada ovlaštenih službenih osoba koje učestvuju u procesu ekshumacije posmrtnih ostataka najmanje jedne osobe.

Na lokaciji su pronađeni posmrtni ostaci najmanje jedne osobe, koji će biti prebačeni na dalju sudsko-medicinsku obradu i utvrđivanje identiteta putem DNK analize, kako bi se precizno utvrdio identitet nestale osobe, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Prema dostupnim informacijama, posmrtni ostaci mogli bi pripadati osobi bošnjačke nacionalnosti sa područja Foče, nestaloj u jesen 1992. godine.

U procesu ekshumacije učestvovali su ljekar-patolog sudske medicine, predstavnici Instituta za nestale osobe BiH, SIPA, ICMP, kao i policijski službenici MUP-a RS, PS Foča, koji su vršili obezbjeđenje lokacije i pružali krim-tehničku podršku.

Nakon ekshumacije, posmrtni ostaci biće upućeni u KJKP “Gradska groblja” Visoko, na daljnju forenzičku obradu.