Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

sutra nova odluka

U Kantonu 10 i dalje na snazi mjera ograničenja kretanja od 23 do 5 sati

livno

Prema naredbama i preporukama Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva, u utorak je Vlada FBiH donijela naredbu kojom je ograničeno kretanje građana na cijelom teritoriju Federacije BiH od 21 sat do 5 sati čime je odluka danas stupila na snagu

Na području Kantona 10 i dalje je na snazi ograničeno kretanje od 23 do 5 sati, a na sutrašnjem sastanku će se odlučiti o novoj mjeri federalnih nivoa o ograničavanju kretanja dva sata ranije.

– Sastanak Kriznog Štaba održat će se u četvrtak, 25. marta kada bi se trebalo znati hoće li Kanton 10 potvrditi novu mjeru ograničenja kretanja od 21 do 5 sati koju je na preporuku Kriznog štaba ministarstva zdravstva usvojila Vlada Federacije BiH – potvrđeno je Feni iz Vlade Kantona 10.

Dodali su kako je na području Kantona 10 trenutno 138 aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom te još jedanput pozvali građane da poštuju epidemiološke mjere.

Prema naredbama i preporukama Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva, u utorak je Vlada FBiH donijela naredbu kojom je ograničeno kretanje građana na cijelom teritoriju Federacije BiH od 21 sat do 5 sati čime je odluka danas stupila na snagu.