BiH

testirano 108 uzoraka

U Kantonu Sarajevo ni danas nema novozaraženih koronavirusom

12/05/2020

U Kantonu Sarajevo samo devet zaraženih osoba koronavirusom, od kojih je dvoje na liječenju u izolatoriju Kliničkog centra

Od 108 uzoraka testiranih u protekla 24 sata za područje Kantona Sarajevo, u Bosni i Hercegovini, nijedan nije bio pozitivan na koronavirus, javlja Anadolu Agency (AA).

”Tokom jučerašnjeg dana, od zarazne bolesti COVID-19 oporavile su se još tri osobe, tako da ukupan broj aktivnih slučajeva u KS-u iznosi devet. Od ovog broja samo se dva pacijenta nalaze na bolničkom liječenju u izolatoriju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, a nijedan od njih nije priključen na respirator”, saopštili su iz Kantona Sarajevo, dodavši:

”Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo KS, do sada je u Kantonu Sarajevo zabilježeno ukupno 109 oboljelih od COVID-19. Od tog broja, izliječilo se 90 osoba, četiri strana državljana su izmještena na liječenje izvan BiH, a šest osoba je preminulo od posljedica ove bolesti”.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih KS su tokom protekla 24 sata evidentirali dva slučaja kršenja mjere samoizolacije.

Na evidenciju Zavoda za zapošljavanje KS jučer se prijavilo 199 osoba, tako da ukupan broj novoprijavljenih od proglašenja stanja nesreće 18. marta 2020. godine iznosi 5.931.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.